Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden  -  Bekijk online
Nieuwsbrief Wagro Midden-Nederland
 
12 maart 2019
Nieuws vanuit de laatste Landelijke WAGRO dag
Naar aanleiding van laatste landelijke WAGRO-dag in november 2018 hebben we een aantal feiten op een rij gezet over onderwerpen die vaak terugkomen op social media in discussies tussen huisartsen.
Heb je hier vragen of opmerkingen over, laat het ons weten!
Lees verder »
Nieuwsbericht opvolger Wet DBA
Vanuit de WADI willen we het volgende bericht onder jullie aandacht brengen.
Wellicht hebben jullie het nieuwsbericht over de “opvolger wet DBA” al gelezen. Het leek ons in ieder geval zinvol om jullie nog even extra te informeren, aangezien waarnemend huisartsen veel belang hebben bij deze ontwikkeling.
 
Lees verder »
Terugblik 1e WAGRO FTO 2019

Dinsdag 19 februari was het eerste Wagro-FTO van dit jaar. Het ging over het nieuwe regionale longformularium. Het was een erg geslaagde, interactieve en leerzame avond waarin we veel praktische tips hebben gekregen van de apotheker en longarts! Link naar integraal longformularium Utrecht.

Wist je bijvoorbeeld dat je symbicort SMART kunt gebruiken en zn een puff extra kan nemen? Of dat inhalatiecorticosteroiden het risico op een pneumonie verhogen? En dat bij goede inhalatietechniek maar 20-30% van de werkzame stof in de longen terecht komt? En het belangrijkste: dat het wisselen tussen verschillende devices het risico op ziekenhuisopname en overlijden doet toenemen?

Het volgende FTO staat alweer gepland op dinsdag 16 april, hopelijk tot dan!

Reminder: meld je aan voor het eerste WAGRO café van 2019!
Worden jullie ook regelmatig gevraagd weer een ’medische verklaring’ in te vullen voor een patiënt? Voor school, studie, vakantie, sportkeuring, ‘fit to fly’ of zelfs een verklaring voor de golfclub? Ben je geneigd om de paarse krokodil stempel uit je la tevoorschijn te halen?

Schrijf je dan in voor het eerste WAGRO café van 2019 op woensdag 13 maart van 18.45-21.30 uur in Bunnik. 
Naast een gezellige avond met je collega's en veel nuttige informatie levert deze nascholing je 2 accreditatiepunten op. De kosten zijn: Leden € 37,50 / Aios € 27,50 / Niet-leden € 47,50.
Gezocht: Twee Kringbestuursleden Midden-Nederland
Ben je toe aan groei en uitdaging? Wil je invloed hebben op je vak nu en in de toekomst? Dan is dit je kans.

Wij zoeken twee huisartsen voor het Kringbestuur Midden-Nederland. Kandidaten moeten lid zijn van de LHV Kring Midden-Nederland, zijn praktiserend huisarts (praktijkhouder, waarnemer, HID, HIDHA) in het werkgebied van de Kring en passen in bijgevoegd LHV bestuursprofiel. Van kandidaten verwachten wij dat zij de kansen voor huisartsen en de Kring herkennen en oppakken, en tevens de missie en het beleid op een enthousiaste, motiverende en inspirerende wijze uitdragen. 

Kandidaten nodigen wij uit te reageren die aan het volgende voldoen:
- strategisch denkers zijn;
- bestuurlijke ervaring en affiniteit met besturen hebben;
- beschikken over het vermogen tot hebben van overzicht, en vooruit – en buiten normale kaders denken.

Ben je geïnteresseerd, en ben je de leider, ambassadeur, verbinder en netwerker die we zoeken? Of heb je de potentie en ambitie om dat te worden? Mail dan uiterlijk 1-4-2019 je motivatie met CV aan secretariaatmn@lhv.nl
Lees verder »
Wagro Midden-Nederland
085 - 04 80 045  |  huisartsenkringmiddennederland@lhv.nl  |  middennederland.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: 0067, u ontvangt deze email op j.veenstra@lhv.nl