Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsbrief Huisartsenkring Midden-Nederland
 
28 februari 2019
Bestuursontwikkelingen LHV Kring Midden-Nederland

Na afloop van zijn bestuurstermijn heeft Guus Hermsen begin februari jl. afscheid genomen. Recent hebben ook Henk van den Assem en Hiltjo Graafland aangegeven hun bestuurstaak, per onmiddellijk, neer te leggen. Zij hebben beiden geconcludeerd dat het voor de Kring beter is als zij nu ruimte maken voor nieuwe bestuurders.

Op de Kring ledenraadsvergadering van 19 februari jl. is een nieuwe bestuurder benoemd, Berthon Rikken, huisarts in Utrecht. Er wordt z.s.m. een voltallig Kringbestuur geformeerd om met nieuw elan en enthousiasme, voortvarend aan de slag te gaan. Cor Roubos, interim bestuurder en huisarts in Harderwijk en Berthon Rikken zullen voorlopig, samen met de regiobureaumedewerkers, de operationele taken oppakken. Voor meer informatie en/of contact kunt u contact opnemen met Francine Willemse, regiocoördinator via secretariaatmn@lhv.nl

Berthon Rikken stelt zich voor
Mijn naam is Berthon Rikken, en ik wil me graag aan jullie voorstellen als nieuwe bestuurder van de Kring Midden-Nederland. Ik ben sinds 2000 huisarts, heb 2 jaar waargenomen in de stad en regio en ben HIDHA geweest, waarna ik in 2002 een praktijk aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heb overgenomen. Ik heb de hele opkomst van POH's, HAP, GEZ, kleinere praktijken, NHG-Standaarden, CRP-apparaat, thuisarts.nl, transitie jeugd, sluiting van verzorgingshuizen etc. meegemaakt. Inmiddels hebben wij een hele mooie praktijk met meerdere huisartsen, POH's en praktijkassistentes in een goed functionerend wijkteam met andere 1e-lijns zorgverleners.
Lees verder »
Gezocht: Twee Kringbestuursleden Midden-Nederland

Ben je toe aan groei en uitdaging? Wil je invloed hebben op je vak nu en in de toekomst? Dan is dit je kans. Wij zoeken twee huisartsen voor het Kringbestuur Midden-Nederland. Kandidaten moeten lid zijn van de LHV Kring Midden-Nederland, zijn praktiserend huisarts (praktijkhouder, waarnemer, HID, HIDHA) in het werkgebied van de Kring en passen in bijgevoegd LHV bestuursprofiel.

Van kandidaten verwachten wij dat zij de kansen voor huisartsen en de Kring herkennen en oppakken, en tevens de missie en het beleid op een enthousiaste, motiverende en inspirerende wijze uitdragen. 

Kandidaten nodigen wij uit te reageren die aan het volgende voldoen:
- strategisch denkers zijn;
- bestuurlijke ervaring en affiniteit met besturen hebben;
- beschikken over het vermogen tot hebben van overzicht, en vooruit – en buiten normale kaders  denken.
 
Ben je geïnteresseerd, en ben je de leider, ambassadeur, verbinder en netwerker die we zoeken? Of heb je de potentie en ambitie om dat te worden? Mail dan uiterlijk 1 april 2019 je motivatie met CV aan secretariaatmn@lhv.nl.
Lees verder »
Stand van zaken contractering Zilveren Kruis

Na diverse overleggen in december jl. met Zilveren Kruis en Zorgverzekeraars Nederland moeten wij helaas concluderen dat onze zorgen over de kwaliteit van de basiszorg blijven bestaan. Wij blijven van mening dat landelijke afspraken uit het bestuurlijk akkoord huisartsenzorg onvoldoende worden nageleefd door Zilveren Kruis. Dit geldt voor indexatie, kostendekkende tarieven voor personeel (o.a. POH-S), beleidsrestrictie waarmee POH-S niet zelfstandig kan declareren en de invulling van het O&I beleid door Zilveren Kruis.

Momenteel onderzoekt de LHV met een externe advocaat mogelijke vervolgstappen zoals de gang naar de onafhankelijke geschillencommissie zorgcontractering. De uitvoering daarvan vindt plaats door het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI).
 
Vooruitkijkend naar 2020 worden de gesprekken tussen het LHV 7 Kringen overlegteam met Zilveren Kruis begin maart hervat. We gaan praten over toekomstbestendige huisartsenzorg (o.a. Woudschoten) en hoe dat structureel belegd kan worden (via groeiruimte uit het hoofdlijnenakkoord). 

Lees verder »
Wagro-nieuws
Reminder: meld je aan voor het eerste WAGRO café van 2019!

Worden jullie ook regelmatig gevraagd weer een ’medische verklaring’ in te vullen voor een patiënt? Voor school, studie, vakantie, sportkeuring, ‘fit to fly’ of zelfs een verklaring voor de golfclub? Ben je geneigd om de paarse krokodil stempel uit je la tevoorschijn te halen?

Schrijf je dan in voor het eerste WAGRO café van 2019 op woensdag 13 maart van 18.45-21.30 uur in Bunnik.  Naast een gezellige avond met je collega's en veel nuttige informatie levert deze nascholing je 2 accreditatiepunten op. 

Lees verder »
HAweb
Ben je al aangemeld bij onze HAweb groep "Wagro Midden-Nederland"? Zo niet, dan kun je dit eenvoudig doen door op HAweb bovenaan de pagina "Groepen" aan te klikken, dan rechts "alle groepen" te selecteren en in de zoekbalk "Wagro Midden-Nederland" te typen. Nadat je bent aangemeld ontvang je automatisch bericht als er nieuws is. Ook kun je hier een discussie starten, vragen stellen of ons attenderen op zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn voor waarnemers/HIDHA's. Hoe meer input wij krijgen, hoe beter wij jullie kunnen vertegenwoordigen!
 
Regio-coördinator op de huisartsenpost Nieuwegein en Utrecht
Binnen de regio Midden-Nederland zoeken we nieuwe enthousiaste waarnemend huisartsen of huisartsen in dienstverband die mee willen denken over de problematiek in de ANW zorg. Meer dan de helft van de diensten op de huisartsenposten wordt ingevuld door niet-gevestigde huisartsen. Naast onze betrokkenheid voor de invulling van de diensten, willen we als Wagro Midden-Nederland op de langere termijn dat de niet-gevestigde huisarts een betere vertegenwoordiging krijgt binnen de praktische en organisatorische zaken van de huisartsenposten. Terwijl we het merendeel van de diensten voor onze rekening nemen, wordt het tijd dat wij ook meer invloed krijgen binnen de besluitvorming op de huisartsenposten.
Lees verder »
Agenda
05 MRT 2019  
Waarnemersdag Utrecht 2019 Utrecht
11 MRT 2019  
Praktijkstart Utrecht
12 MRT 2019  
Uw patiënten- en financiële administratie op orde Module I Oostzaan
12 MRT 2019  
Overtuigen en beïnvloeden Utrecht
14 MRT 2019  
SmartTyping Utrecht
 
LHV-Huisartsenkring Midden-Nederland
085 - 04 80 045  |  huisartsenkringmiddennederland@lhv.nl  |  middennederland.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: 0067, u ontvangt deze email op j.veenstra@lhv.nl