Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden
  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsbrief Huisartsenkring Drenthe
 
7 mei 2021
Forse bezwaren bij inkoopbeleid 2022-2023 Zilveren Kruis
In onze nieuwflits van 18 maart jl. beschreven wij het doorlopen proces én onze zorgen tijdens de consultatieronde van Zilveren Kruis. Inmiddels is het inkoopbeleid 2022-2023 gepubliceerd op de website van Zilveren Kruis en ontvangen wij veel signalen van bezorgde huisartsen. Deze gaan met name over het vervallen van de vaste vergoeding voor de module POH-S en de overheveling van de module kwetsbare ouderen van het huisartsencontract naar de regio-organisatie. We zien dit beleid als een zeer ongewenste bezuiniging die het praktijkhouderschap in Zilveren Kruis kerngebieden onder druk zet. Met de toegenomen zorgvraag en in de huidige krappe arbeidsmarkt vinden wij dit voorgenomen beleid onverantwoord voor de continuïteit van de patiëntenzorg.
Lees verder »
Modernisering van de LHV
 
Het voorstel van de projectgroep Modernisering Vereniging (MOVE) is in de laatste LHV ledenraad van 9 maart goedgekeurd. De opdracht van de ledenraadswerkgroep en de bureauwerkgroep is daarmee positief afgerond. Het LHV-bestuur en daarmee het LHV-bureau heeft nu de opdracht om met het vervolgproject MOVE-IT (Implementatie Traject) de vereniging te begeleiden naar het nieuwe verenigingsmodel. Hieronder een korte toelichting.
Lees verder »
Save the date: ALV 9 juni a.s.
 
De volgende Algemene Ledenvergadering staat gepland op woensdag 9 juni. Deze ALV zal, conform de coronamaatregelen, online plaatsvinden van 19.30 - 21.00 uur. De definitieve uitnodiging en de vergaderdocumenten ontvangen jullie eind mei van ons. Noteren jullie de datum/tijd vast in de agenda? Er is genoeg te bespreken met elkaar, heel graag tot dan!
Agenda
20 MEI 2021  
Online Waarnemersdag 20 mei 2021 Online-training
20 MEI 2021  
De rol van de huisarts bij lijkschouw Eindhoven
25 MEI 2021  
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) Online-training
01 JUN 2021  
Dynamische PowerPoint-presentaties maken Online-training
 
LHV-Huisartsenkring Drenthe
085 - 048 01 01  |  noord-nederland@lhv.nl  |  drenthe.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: 0046, u ontvangt deze email op h.vd.ploeg@lhv.nl