Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsflits Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
 
24 maart 2020
Hou het hoofd koel!
Beste collega,
 
Het is een bizarre tijd. Corona domineert de wereld, ook onze dagelijkse beroepspraktijk. De situatie vraagt veel van ons en vereist dat we continu snel moeten kunnen schakelen. Op dit moment lijken we de zorg in de praktijken en op de huisartsenposten nog goed aan te kunnen, maar we moeten voorbereid zijn op alle mogelijk scenario’s, ook op de mogelijkheid dat een groot deel van ons uitvalt door besmetting met het virus.
 
De economische gevolgen van de crisis zijn in alle branches en voor iedereen voelbaar. Dat geldt ook voor de huisartsenzorg. Denk aan waarnemers, die deze tijden minder worden ingezet in de dagpraktijk. Denk aan hogere praktijkkosten door extra inzet van mensen en middelen, tegenover een vermindering van het aantal consulten. LHV landelijk spant zich ervoor in de financiële gevolgen voor onze beroepsgroep zoveel mogelijk te beperken. Ondertussen ligt onze prioriteit bij het leveren van zorg en het helpen van onze patiënten.
 
Hou je hoofd koel. Wees flexibel. Blijf in overleg met je collega’s, kies wat vaker voor bellen in plaats van appen. Vind creatieve oplossingen bij het invullen van diensten, denk ook aan het welzijn van collega’s en waarnemers. Steek elkaar een hart onder de riem. We moeten het samen doen en kunnen niet zonder elkaar. Of je nu praktijkhouder bent, waarnemer, hidha of een andere functie hebt in de praktijk of op de post, iedereen is hard nodig om deze ongekende crisis het hoofd te bieden.
 
Jullie hebben me vaker horen pleiten voor samenwerking waar dat mogelijk is, en dat doe ik zeker ook nu: het is belangrijker dan ooit samen een vuist te maken om het virus te bestrijden en het straks de baas te kunnen zijn.
 
Pas goed op jezelf en wees zuinig op elkaar.
  
Hartelijke groet,

Mark Pul

voorzitter LHV Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
038 - 46 01 251  |  huisartsenkringzfv@lhv.nl  |  zfv.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: 0046, u ontvangt deze email op h.vd.ploeg@lhv.nl
...