Nieuws vanuit uw kring
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden
  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsbrief Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
 
25 november 2021
Oplaadmomenten
 
Wat vond ik het een genot om elkaar tijdens de nazomerbarbecue aan de Milligerplas in september eindelijk weer eens fysiek te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer. Na een langere tijd waarin we door corona weinig samen konden zijn, konden we nu weer eens bijna als vanouds met elkaar eten en van gedachten wisselen over de zorg die we bieden. Natuurlijk kan dat laatste ook digitaal, maar samen eten en een pubquiz ter lering :-) ende vermaeck gaven het bijpraten wat mij betreft toch een waardevolle extra dimensie.
 
Als eerste programmaonderdeel stelde onze nieuwe landelijke LHV-voorzitter Mirjam van ‘t Veld zichzelf voor, waarna ze in het kort haar plannen uit de doeken deed. Ook zij realiseert zich dat er veel problemen zijn; in de zorg in het algemeen en de huisartsenzorg in het bijzonder. ANW-problematiek, het personeelstekort, de tweede lijn die vastloopt en zorg toebedeelt aan de eerste lijn, verpleeg- en verzorgingshuizen die overvol zijn, met alle effecten van dien op de huisartsenzorg … Er staat ons samen heel wat te doen, dus alle hens aan dek!
 
Al met al vond ik het een zeer geslaagde avond. Zo’n bijeenkomst geeft me nieuwe energie. En die hebben we als huisarts voortdurend nodig. Ook de komende periode, waarin we elkaar fysiek helaas weer minder kunnen zien.
 
Ik hoop dat het ook jullie lukt steeds weer fijne oplaadmomenten te vinden. Energiek het nieuwe jaar tegemoet!
 
Mark Pul,
voorzitter LHV Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
Nieuwe rekentool POH-S
 
Zilveren Kruis heeft voor de POH-S een nieuwe rekentool ontwikkeld. Er kwam heel wat bij kijken –handleidingen, webinars en nieuwe rekenregels – om de tool te leren kennen. Het overlegteam Zilveren Kruis is van mening dat de nieuwe methodiek niet uitblinkt in duidelijkheid en ook niet in vereenvoudiging. In feite was het een snel antwoord op een belofte om niet alle financiering van POH-S overboord te zetten.
Lees verder »
Korte terugblik ALV’s november 2021
 
Voordat de coronacijfers weer extreem begonnen te stijgen, hadden we de ALV’s in de regio’s gelukkig al ingepland. We kijken terug op een goede ALV met een mooie opkomst in Dedemsvaart op 1 november, waarbij we genoten van een heerlijk diner. Ook de ALV met diner op 9 november in Zwolle was zeer geslaagd. Een kort verslag van de uitkomsten.
Lees verder »
Agenda
25 NOV 2021  
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) Online-training
19 JAN 2022  
Leergang Medisch leiderschap Doorn
29 SEP 2022  
Leergang Medisch leiderschap Doorn
 
 
LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal
085 - 048 01 01  |  huisartsenkringzfv@lhv.nl  |  zfv.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: 0046, u ontvangt deze email op h.vd.ploeg@lhv.nl